Коли Ви чуєте слово "авокадо", що Вам спадає на думку? Скоріш за все гуакамоле, чи не так? Що ж, тоді приготуйтесь дивуватись, адже існує ще стільки всього, що варто знати про цей суперфрукт. І так, фактично, це фрукт.

Екзотичний тусовщик
Чи знали Ви, що існує понад 400 видів авокадо? Це правда. І всі вони різняться формою, кольором та смаком. Авокадо колись називали "друзями крокодилів" через їх форму та шершаву зелену шкірку деяких сортів. І поки ми вважаємо авокадо овочем, насправді це - фрукт, фактично ягода.
Найрозповсюдженішими видами є Фуерте та Хасс, обидва дуже ароматні з ноткою горіхового смаку. Північна та Південна Америка - лідери з вирощування авокадо, а в супермаркетах Центральної Європи частіше за все продаються авокадо з південних берегів Іспанії, Ізраїлю, Мексики та Південної Африки. Порада: з великою кількістю виробників, намагайтесь обирати по можливості місцевих.

Один авокадо на день
Безсумнівно, авокадо - один з найпоживніших продуктів харчування. Авокадо - джерело елементів, корисних для здоров'я, та важливих поживних речовин, це - дійсно супер їжа. Навіть книга рекордів Гіннесса зафіксувала авокадо як "найкорисніший фрукт у світі". Але що саме робить його таким важливим? Що ж такого надзвичайного в авокадо?
Це - джерело життєвонеобхідних поживних речовин, таких як вітамін А, Е та авокатин В, альфа- та бета-каротину та біотину, рослинних та ненасичених жирів.
Споживання авокадо позитивно впливає на Ваше здоров'я та навіть на Вашу зовнішність оскільки вони також містять багато антиоксидантів. Згідно з кількома дослідженнями, цей супер фрукт допомагає знизити рівень холестерину в крові та стимулює травлення та ріст волосся. Авокадо - надзвичайно корисний та є одним з маленьких їстівних див природи.
Ресурс: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3664913/

Шейки та смузі з авокадо
Авокадо також використовують для приготування шейків та смузі, воно робить текстуру унікально тягучою.Авокадо також використовують для приготування шейків та смузі, воно робить текстуру унікально тягучою.
Ось три ідеї для Вас:
- Класична: смачний молочний коктейль з авокадо - досить проста штука з малою кількістю інгредієнтів.
- Фруктова: смузі з авокадо і манго - смачно-корисний, тонізуючий напій.
- Надзвичайно корисна: смузі з авокадо, кокоса та капусти - смузі-здоровий стиль життя.

Поради щодо приготування авокадо
Допоможіть їм достигнути ідеально: Авокадо дозрівають тільки якщо вони вже зняті з дерева. Якщо Ви покладете Ваші авокадо в паперовий пакет з іншими фруктами, природній етиленовий газ, наприклад від яблук, призведе до швидшого дозрівання.
Ріжте їх обережно: Ніжна шкірка та велика кістка авокадо робить процес нарізання авокадо досить непростим. Секрет полягає в тому, щоб нарізати фрукт вздовж, а потім розділити його руками на дві частини. Для того, щоб позбутись кісточки, покладіть половинку авокадо з кісткою на дошку, кісткою догори. Вставте лезо ножа в кістку та просто повертайте ніж, вийміть кістку, наколоту на ніж, та викиньте її.

Всі авокадо на всі часи
Авокадо - надзвичайно універсальний. Його можна використовувати для приготування майже всіх страв. Насправді, в Амстердамі є ресторан, де саме так і роблять. Кожна страва в меню містить авокадо. Чи наважитесь Ви попрактикувати таке вдома?
Ось тошки натхнення для Вас:
- Перша страва - Холодний або гарячий: суп з авокадо
Смачний охолоджений суп, збалансований додаванням контрасних смаків лайму та гострого соусу. - Друга страва - Алулійський делікатес: паста Орекк'єтте з песто із авокадо
- Третя страва - корисний грішок: розкішний шоколадний пудинг з авокадо.

Дивний інгредієнт для Ваших гарнірів
Багатий, ніжний смак авокадо буде окрасою Ваших гарнірів та зробить їх ще смачнішими.
Рис з авокадо - коричневий чи білий, з додаванням авокадо стане супер ніжним та надзвичайно апетитним.
Ніжніша картопля пюре - додайте в картоплю пюре авокадо, щоб зробити його максимально ніжним.

Діпи, що дивують
Існує щось більше, ніж просто гуакамоле. Крем з авокадо та лайму, наприклад, ніжний за текстурою з додаванням нотки соку лайму. Але менш калорійний, оскільки готується без додавання жирного крему.
Чи куштували Ви колись песто із авокадо? Він дуже ароматний та м'який, не перенасичений смаком. Візьміть трошки недозрівший авокадо, він зробить консистенцію грубішою. Просто потріть на пасту трошки пармезану та насолоджуйтесь.
А надійним помічником під час приготування соусу песто чи крему стане блендер від Bosch.