Інгредієнти для 4 порцій, основна страва
400 г пасти орекк'єтте ("мушлі" або "вушка")
Сіль
200 г базиліку
2 ст.л. соку лимона
1 зубчик часника
60 г кедрових горішків
50 г пармезану + трішки для посипання
100 мл оливкової олії
1 авокадо
Підготовка
Час підготовки: 12 хв
Час приготування: 10 хв
Спосіб приготування
1. У велику каструлю з пастою налийте води і додайте солі.
2. Приготуйте пасту орекк'єтте al dente відповідно до вказівок виробника на упаковці, склянку гарячої води від приготування залиште на потім.
3. Помийте і висушіть базилік.
4. Обсмажте кедрові горішки на сковорідці з антипригарним покриттям, щоб розкрити їх аромат.
5. Покладіть горіхи та усі інші інгредієнти у блендер, ретельно подрібніть - за потреби додайте трішки олії.
6. Пасту, струшуючи зайву воду, покладіть до глибокої миски, перемішайте з песто та невеликою кількістю води, що залишилась від приготування.
7. Подавайте зі свіжезмеленим перцем і тертим пармезаном.