Інгредієнти
Основа торта | Полунична оздоба |
800 г свіжої полуниці 45 паличок печива «Дамські пальчики» 60 г цукрової пудри 280 г вершків для збивання 350 г сиру маскарпоне (розм’якшеного) 10 г ванільного екстракту |
200 г свіжої полуниці 15 г глазурувального гелю |
Приготування
Крок 1
Обріжте 24 палички печива приблизно на 1 см. Вони сформують боки торта.
Крок 2
Поріжте на чверті всі полуниці та змішайте у мисці 800 г полуничних четвертинок з цукровою пудрою. Відставте.
Крок 3
За допомогою великого вінчика кухонної машини OptiMUM збийте вершки, вибравши функцію SensorControl Plus «Вершки». Або збивайте до утворення щільної верхівки.
Крок 4
В іншій чаші для змішування збивайте маскарпоне та ванільний екстракт на швидкості «5» протягом приблизно 2 хвилин до утворення однорідної маси.
Крок 5
Викладіть збиті вершки у кремову суміш.
Крок 6
Покладіть на тарілку пергаментний папір і 20-сантиметрову кільцеву форму зверху.
Крок 7
Виставте обрізані палички печива по периметру форми. Вкритий пудрою бік печива має бути з зовнішнього боку. Щільно вистеліть основу печивом. Обрізайте, якщо необхідно, щоб вмістити шматочки.
Крок 8
Рівномірно розподіліть ½ кремової суміші на дні з печива та викладіть шар з ½ полуничних четвертинок з цукровою пудрою.
Крок 9
Сформуйте ще один шар з печива, яке лишилося, вкрийте певною кількістю кремової суміші та рештою полуниць.
Крок 10
Потім рівномірно розподіліть решту кремової суміші на полуницях. Обгорніть торт плівкою і поставте в холодильник приблизно на 8 годин.
Крок 11
Змішайте решту полуничних четвертинок з глазурувальним гелем, щоб підготувати оздобу.
Крок 12
Вкрийте торт глазурованими шматочками полуниці.