Справжній смак не потребує добавок.
Свіжа. Натуральна. Справжня. Ось, якою має бути їжа. Не дивлячись на те, що все більше і більше продуктів зазнають термічної обробки на шляху до нашого столу. Визначення «оброблена їжа» можна застосувати до будь-яких продуктів, що зазнавали хімічного або фізичного впливу з додаванням цукру, солі, жиру чи спецій. Згідно з баченням Мелані Ворнер, авторки книги «Ланчбокс Пандори» (2013), оброблена їжа складає понад 70% денного раціону в США. Це свідчить про те, що, насправді, ви їсте більше обробленої їжі, ніж думаєте. Не дивлячись на те, що не усі харчові домішки мають негативний ефект на наш організм, дослідження з назвою «Вказівки щодо правильного харчування», проведене в 2013 році Міністерством охорони здоров’я та у справах старіння Австралії, показали, що переважна їх частина призводить до таких проблем зі здоров’ям, як підвищений артеріальний тиск, ожиріння та алергічні реакції.
Назад до основ: як очистити ваш раціон.
Як захистити своє тіло від шкідливих харчових добавок? Правильно – залишати продукти чистими. Це і є основний принцип філософії «чистого харчування». Це свідоме рішення видалити з раціону запаковану або оброблену їжу і, замість неї, обрати продукти у їх первинному вигляді. Сюди ж належить придбання органічних і сезонних харчових продуктів та здійснення мінімальної обробки перед подачею на стіл для збереження харчової цінності. Але як приготувати продукти без втрат цінних вітамінів та мінералів і без використання додаткових, непотрібних домішок, як, наприклад, жир або сіль?
Найкращий спосіб зберегти продукти чистими? Просто. Приготуйте їх на парі.
Учені Чжецзянського університету дослідили* (2009) різні способи приготування броколі, а саме: варіння, приготування у мікрохвильовій печі і на парі, смаження і тушкування на сковорідці з додаванням води. Спосіб приготування на парі виявився найефективнішим з точки зору збереження поживних речовин і мінералів. Окрім того, за допомогою делікатного приготування на парі у пароварці Bosch Series 8 необхідність додавання жиру і солі зникає автоматично. Хрумкі та смачні овочі. Ніжна, соковита птиця і риба. Приготування на парі – здорове рішення у боротьбі за корисне і смачне харчування.
* тестування проведено за допомогою компактної пароварки ідентичної пароварці Bosch CDG634BB1, режим «Приготування на парі 100%», протягом 7 хвилин; приготування паприки, порізаної скибочками 0.3смх 0.7смx3.5 см. Сертифікат Університету Сарагоси, на чолі з комісією БСХ Хаусґерете ГмбХ, грудень 2016