Запечена яловичина з карамелізованим буряком

Інгредієнти на 3 порції:

Яловичина - 1 кг
Лимон - 1 шт.
Оливкова олія Extra Virgin - 3 ст.л.
Перець чорний мелений - 2 щіпки
Розмарин свіжий - 3 гілочки
Буряк - 3 шт.
Сіль - 2 ч.л.
Оцет бальзамічний темний - 3 ст.л.
Часник - 3 зубчики
Кориця ціла
Вино червоне сухе - 0,35 мл.
Мед - 100 г

Спосіб приготування

1. В кухонний комбайн покладіть часник, рубані листочки розмарину і натріть цедру 1 лимона. Ретельно збийте.

2. Візьміть плоске деко і вистеліть на нього пергаментний папір. М'ясо промийте під холодною водою, ретельно обсушіть паперовим рушником і зріжте плівку. Ще раз промокніть паперовим рушником і покладіть на деко.

3. Вилийте на м'ясо 2 ст. л. оливкового масла, викладіть розмариново-часникову суміш і руками натріть м'ясо, щоб кожен куточок покрився ароматним маринадом. Відкладіть м'ясо на 30 хвилин. І розігрійте духовку до 200 ° C.

4. Голівку буряка очистіть від шкірки і поріжте на великі шматочки.

5. Збризніть буряк бальзамічним оцтом, приправте сіллю і перцем, додайте часник і добре перемішайте.

6. Змішайте 100 грам меду з вином, вилийте на розігріту сковорідку. Додайте буряк та паличку кориці. Карамелізуйте протягом 10 хвилин.

7. Запікайте м'ясо протягом 1,5-2 годин поки воно не покриється хрусткою золотистою скоринкою. Потім вийміть його з духовки і дайте постояти протягом 20 хвилин, щоб воно відпочило і увібрало в себе всі соки.

8. Яловичину розріжте на скибочки і подавайте з буряком

Смачного!