Запечений лосось з селерою

Інгредієнти на 1 порцію:

Лосось - 240 г
Селера - 150 г
Оливкова олія
Куряча чверть - 250 г
Цибуля ріпчаста - 150 г
Морква - 100 г
Цукор
Базилік свіжий
В'ялені томати

Спосіб приготування:

1. Маринуємо стейк лосося в оливковій олії, солі та перці.

2. Очищаємо цибулину, моркву, а також курячу чверть. З цих інгредієнтів варимо бульйон, який стане в нагоді нам пізніше.

3. Розігріваємо сковороду гриль і підсмажуємо стейк лосося з кожного боку по 1 хвилині.

4. Після обсмажування стейка лосося необхідно його відправити в духову шафу на 7 хвилин при температурі 200 градусів.

5. Поки стейк запікається в духовці, зачищаємо селеру і нарізаємо брусками по 10 см.

6. Розігріваємо звичайну сковорідку з оливковою олією, додаємо столову ложку цукру і кладемо селеру для карамелізації.

7. Потім потроху додаємо курячий бульйон для того, щоб селера розм'якла і набрала смакових якостей.

8. На презентаційну тарілку викладаємо бруски селери, на них красиво викладаємо стейк лосося, в'ялені томати і прикрашаємо гілочкою свіжого базиліку.

Смачного!