На 1 порцію Вам знадобиться:

Чорний шоколад - 50 г (вміст олії какао не менше 72%)
Додатково квадрат чорного шоколаду – 1
Яйця - 1 шт
Цукор – 40 г
Вершкове масло – 70 г
Борошно – 40 г (1 ст. л)
Ягоди
Цукрова пудра - 40 г
Какао

Спосіб приготування:

1. Нагрійте духовку до 180 градусів.

2. Змастіть формочки розтопленим вершковим маслом, дно і борти посипте цукром.

3. В подвійну каструлю помістить шоколад, нарізане кубиками вершкове масло і розтопіть їх на водяній бані або в мікрохвильовій духовці.

4. Яйця збийте блендером в міцну піну.

5. Додайте розтоплений шоколад.

6. Поступово додавайте цукрову пудру і муку, збиваючи їх вінчиком до утворення однорідної суміші.

7. Заповніть сумішшю формочки на 1/2 об'єму. Покладіть зверху один квадрат чорного шоколаду і додайте суміш до ¾ формочки.

8. Викладіть формочки на велике деко.

9. Випікайте протягом 6 хвилин, поки краї не ущільняться, а середина буде м'якою.

10. Вийміть з духовки і залиште у формочках на 3 хвилини, потім переверніть на порційні тарілки.

11.Прикрасьте цукровою пудрою або какао. Подавайте кожну порцію з кулькою морозива і свіжими ягодами.