Мусака з бараниною та баклажаном
Інгредієнти на 1 порцію:
Оливкова олія - 5 ст.л
Цибуля ріпчаста - 1 головка
Часник - 3 зубчики
Томатне пюре - 1 ст.л
Баранячий фарш - 500 г
Тростинний цукор - щіпка
Сушений орегано - 1 ч.л
Помідори у власному соку - 400 г
Баклажани - 3 шт
Вершкове масло - 75 г
Пшеничне борошно - 75 г
Молоко - 600 мл
Яєчний жовток - 1 шт
Мелений мускатний горіх - щіпка
Спосіб приготування
1. Розігрійте духовку до 200 градусів.
2. Розігрійте 1 столову ложку оливкової олії у великій сковороді на середньому вогні. Додайте дрібно нарізану цибулю і смажте 5 хвилин до м'якості. Додайте подрібнений часник і смажте ще 1 хвилину. Збільште вогонь, додайте фарш, посоліть і поперчіть і смажте 5 хвилин до рум'яного кольору. Видаліть зайвий жир.
3. Додайте вино і корицю, готуйте 2-3 хвилини, потім додайте томати, томатне пюре, 100 мл води, цукор і орегано. Доведіть до кипіння, зменшить вогонь і готуйте 45 хвилин, поки не загусне. Посоліть.
4. Тим часом, розігрійте гриль. Поріжте баклажани тонко уздовж і змастіть маслом, що залишилося. Посоліть і обсмажте з обох боків до рум'яної скоринки. Викладіть на паперовий рушник.
5. Розтопити вершкове масло в невеликому сотейнику. Додайте борошно і добре перемішайте. Зніміть з вогню і, збиваючи вінчиком, повільно введіть молоко. Поставте на невеликий вогонь і варіть, поки не загусне. Зніміть з вогню і введіть жовток і половину сиру. Посоліть за смаком.
6. На дно змащеної маслом вогнетривкої круглої форми викладіть шар баклажанів, потім шар фаршу і полийте соусом, повторіть шари. Зверху змастіть соусом і посипте сиром і мускатним горіхом.
7. Запікайте 25-30 хвилин до золотистої скоринки. Подавайте з зеленим салатом.