Мільфей з малиною
Інгредієнти на 4 порції:
Карамелізоване тісто:
Листкове тісто – 2 листи
Цукор – 1 ст.л.
Цукрова пудра - 1 ст.л.
Ванільний крем:
Молоко – 200 мл
Яєчний жовток - 3 шт
Стручок ванілі – 1 шт
Цукор - 50 г
Кукурудзяний крохмаль - 30 г
Вершкове масло кімнатної температури – 20 г
Вершки 33% – 50 г
Взбиті вершки – 50 г
Малина – 100 г
Спосіб приготування:
1. Вистеліть пергаментний папір на деко. Змочити папір водою за допомогою пензлика.
2. Тісто розкачайте завтовшки 5 мм, щоб воно збільшилося вдвічі. Викладіть тісто на деко, проколіть у деяких місцях виделкою і посипте цукром.
3. Поставте тісто в розігріту до 230°С духовку і відразу ж зменшіть температуру до 190°С. Випікайте 8 хвилин. Потім накрийте його решіткою, щоб воно не здувалося, і випікатийте ще 10 хвилин.
4. Вийміть деко, зніміть решітку, накрийте тісто пергаментним папером, зверху покладіть другий лист.
5. Переверніть і приберіть перше деко. Посипте тісто цукровою пудрою і поставте на 5 хвилин в духовку, поки цукор не потемніє.
6. Остудіть тісто приблизно годину та розріжте його на рівні прямокутники.
7. Ванільний стручок розріжте уздовж навпіл і дістаньте насіння.
8. У каструлі доведіть до кипіння на середньому вогні молоко і додайте до нього стручок з насінням. Вимкніть вогонь і дістаньте стручок.
9. У мисці збийте жовтки з цукром і кукурудзяним крохмалем. Тоненькою цівкою влийте гаряче молоко, продовжуючи збивати. Перелийте назад у каструлю.
10. Доведіть до кипіння на повільному вогні, постійно помішуючи вінчиком, поки маса не загусне (приблизно 3 хвилини).
11. Зніміть з вогню. Введіть частинами вершкове масло, розмішуючи до однорідності. Крем накрийте плівкою і остудіть.
12. Збийте вершки до м'яких піків і акуратно додайте до заварного крему.
13. Перемістіть крем в кулінарний мішок з насадкою діаметром 1 см. По площі 1 коржа листкового тіста відсадіть крем невеликими порціями у вигляді кульок.
14. Акуратно викладіть малину. Поверх малини відсадіть трохи крему.
15. Покладіть другий корж листкового тіста і повторіть процедуру з кремом і малиною.
16. Накрийте останнім пластом листкового тіста і приберіть в холодильник до подачі.
Смачного!