Десерт із гранолою та ягодами

Інгредієнти на 1 порцію:

Вівсяні пластівці цільнозернові – 100 г
Мюслі – 100 г
Цукор коричневий універсальний – 2,5 ст.л
Масло вершкове – 100 г
Сіль– 1/4 ч.л
Ізюм – 70 г
Лимонна цедра – 1 ч.л
Мед – 100 г
Йогурт – 500 мл
Малина – 100 г

Спосіб приготування

1. Ізюм промити, залити окропом, залишити на 10 хвилин, потім злити воду.

2. Розкришити мигдальні пелюстки.

3. Вершкове масло розтопити на слабкому вогні, додати коричневий цукор і не знімаючи з вогню, перемішати до повного розчинення цукру.

4. Потім в олійно-цукрову суміш додати вівсяні пластівці цільнозернові, мюслі, родзинки, лимонну цедру і сіль.

5. Добре перемішати.

6. Форму застелити пекарської папером, викласти вівсяну масу і добре утрамбувати. У мене прямокутна форма розміром 20х10 см. Випікати в духовці при температурі 170 - 180 градусів 25-30 хвилин (в залежності від духовки).

7. Запечену вівсяну масу повністю охолодити прямо у формі, потім звільнити від пекарської папери.

8. І нарізати на шматочки.

9. Перемішати йогурт із ягодами та додати у ємність для десерту.

10. Прикрасити печивом, м’ятою та малиною.