Гарбузове суфле

Інгредієнти на 1 порцію:

Молоко – 150 мл
Яйце велике - 3 шт
Сіль – щіпка
Борошно - 40 г
Гарбуз - 100 г
Крохмаль – 5 г
Цукор – 1 ст.л.
Масло вершкове – 40 г

Спосіб приготування

1. Розігріти духовку до 200 ° С. Гарбуз очистити від шкірки і насіння, загорнути у фольгу і запікати до готовності, 35 хв.

2. Відокремити білки від жовтків.

3. Розтопити в сотейнику вершкове масло. Не знімаючи з вогню, додати просіяне борошно. Постійно розмішуючи, довести до кипіння і відразу ж зняти з вогню.

4. Продовжуючи інтенсивно розмішувати, влити тепле молоко. За консистенцією суміш повинна нагадувати рідку манну кашу.

5. Додати жовтки. Перемішати. Гарбуз протерти в пюре. Ще раз перемішати. Перекласти в керамічну миску і дати трохи охолонути.

6. Поступово додаючи цукор і крохмаль, збити білки в пишну міцну піну.

7. Додати збиті білки в гарбузову суміш. Перемішати легкими рухами від низу до верху, щоб білки не осіли.

8. Розігріти духовку до 180 ° С. Форми для суфле змастити вершковим маслом і злегка присипати цукром.

9. Викласти суфле, поставити в духовку і випікати 15 хв. Суфле повинно піднятися і підрум'янитися.