Готуємось заздалегідь!
До Великодня слід готуватися заздалегідь. Знайти книгу записів, де записаний рецепт смачних пасочок, або ж здивувати близьких та приготувати щось новеньке. Наприклад, ось такий віночок із дріжджового тіста за рецептом Bosch.
Інгредієнти:
• 275 г борошна • 60 г цукру • 1 пакетик ванільного цукру • ½ ч. л. солі • 125 мл теплого молока |
• 20 г свіжих дріжджів • 2 яйця • 2 яєчні жовтки • 30 г розм’якшеного масла • 2 ст. л. вершків |
Спосіб приготування:
1. Засипте борошно, цукор, ванільний цукор та сіль у чашу кухонної машини OptiMUM.
2. Молоко, дріжджі, масло, 1 яйце та 1 жовток добре змішайте до стану пюре, додайте до борошняної суміші та замішуйте до утворення однорідного тіста. Накрийте тісто в теплому місці щонайменше на 30 хвилин.
3. Замісіть тісто та розділіть на три частини. Кожна частина має бути тонко розкачана у смугу приблизно 50 см завдовжки. Згорніть смуги з довгих боків та зробіть у згортках поздовжні надрізи глибиною приблизно півсантиметра. Сформуйте зі згортків вінок. Добре закрийте кінці.
4. Збийте другий жовток з вершками та змастіть цією сумішшю вінок. Випікайте у попередньо нагрітій духовці за температури 200 градусів (у режимі циркуляції повітря – 180 градусів) протягом приблизно 25 хвилин.