Інгредієнти для 4 порцій
350 г буряка
2 зубчики часника
1 ст.л. оливкової олії
1 гілочка розмарину
100 г сиру Рікота
100 г тертого молодого Пекоріно
1 жовток
1 ч.л. соку лимона
Сіль, перець
Тісто:
300 г борошна
1 ст.л. солі
2 яйця + 1 жовток
2 ст.л. оливкової олії
Соус:
150 г масла вершкового
8 кілець лимона
2 гілочки свіжого подрібненого розмарину
Підготовка
Час підготовки: 60 хв
Час очікування: 30 хв
Час приготування: 20 хв
Спосіб приготування
1. Почистіть буряк і нашинкуйте дрібними кубиками.
2. Почистіть і наріжте дрібно часник.
3. У сковорідці розігрійте оливкову олію і злегка обсмажте часник.
4. Додайте подрібнені овочі і 3 ст.л. води, готуйте біля 12 хвилин.
5. Дайте суміші дещо охолонути.
6. Подрібніть розмарин. Приправте буряк розмарином, додайте рікоту, 50 г пекоріно, яєчний жовток, лимонний сік, посоліть і поперчіть. Яєчний білок залиште на потім.
7. Змішайте борошно, сіль, яйця і масло, щоб сформувати тверде, гладке тісто. Залежно від розміру яєць кількість борошна може дещо варіюватися.
8. Загорніть тісто в плівку і залиште щонайменше на 30 хвилин.
9. Тонко розкатайте тісто. У разі використання спеціального пристрою для приготування пасти встановіть рівень 6.
10. Виріжте кружки діаметром 8 см спеціальною формою для печива. На кожен кружок пакладіть 1 ч.л. начинки.
11. Край тіста змастіть яєчним білком, складіть докупи та щільно закріпіть виделкою.
12. Викладіть равіолі на деко, застелене кухонним рушником..
13. Закип'ятіть велику каструлю підсоленої води.
14. Обережно вкиньте равіолі у воду, коли вона закипить. Зменшіть рівень нагрівання, щоб вода спокійно кипіла і готуйте равіолі біля 6 хвилин, поки вони не стануть al dente.
15. Розтопіть мало за низької температури. Додайте скибочки лимона.
16. Подавайте до столу з лимонним маслом, пекоріно і подрібненим розмарином.

