Інгредієнти для 4 порцій, десерт
4 кислих яблука
200 г заморожених вишень
3 ст.л. цукру
1 ч.л. кориці
1 ст.л. соку лимона
16 шт. канелоні
1 ст.л. вершкового масла для змащування форми
500 мл вершків
1 стручок ванілі
1 яйце + 2 жовтка
2 ст.л. цукру
2 ст.л. сметани
50 г подрібненого мигдалю
30 г фісташок
Цукрова пудра
Підготовка
Час підготовки: 25 хв
Час приготування: 30 хв
Спосіб приготування
1. Розігрійте духову шафу до 180 C у режимі з конвекцією.
2. Помийте яблука, дрібно нашинкуйте, крупно подрібніть вишні.
3. Додайте до фруктової суміші цукор, корицю і сік лимона, перемішайте.
4. Наповніть трубочки канелоні яблучно-вишневою сумішшю.
5. Складіть фаршировані канелоні у посудину для запікання, змащену маслом, рядочками, один до одного.
6. Додайте до вершків уміст стручка ванілі, яйця і цукор та полийте канелоні даною сумішшю.
7. Перемішайте сметану до однорідної маси, помастіть нею канелоні і запікайте 30 хв у духовій шафі.
8. Підсмажте подрібнений мигдаль і фісташки на сковорідці з антипригарним покриттям, посипте горішками та цукровою пудрою теплі канелоні й одразу подавайте на стіл.
