Багато людей не помічають скільки їжі вони викидають. Але кількості харчових відходів щороку стає більше ніж достатньо, щоб нагодувати близько 1 мільярда голодуючих у світі. Отже, що ми можемо зробити?
Bosch презентує ТОП-10 порад як уникнути харчових відходів та правильно розпоряджатися їжею від початку до кінця.
Примітки
Забули коли Ви відкрили пляшку з молоком? Просто напишіть дату відкриття на ній. Це дозволяє уникнути втрати залишків у ящичках, пляшках та контейнерах.
Розмір має значення
Обов`язково перед приготуванням виміряйте або зважте їжу, аби отримати бажаний розмір порції. Напевно, всі ми знаємо, як воно буває, коли готуєш в 2 рази більше спагетті, ніж це потрібно.
Перший прийшов-перший пішов
Буде краще, якщо щойно куплену їжу Ви будете розміщати в задній частині поличок, аби спершу використати їжу, придбану раніше. Це, звісно, також має значення для холодильника.
Купуйте з розумом
Нехай Ваші мізки трохи відпочинуть - створіть та використовуйте список покупок і переконайтеся, що там тільки необхідні продукти. Так Ви завжди будете знати, що у Вас є. Це запобігає виникненню надлишкових запасів, термін придатності яких вже давно забутий.
Холодно, холодніше, лід
Зостались деякі залишки? Впевніться, що Ви охолодили їх вчасно. Заморожування зупиняє ріст шкідливих мікроорганізмів та розкладання їжі.
Банки
Кухня - це не кухня, якщо на ній немає банок. Використовуйте їх для маринування та консервування. І, до речі, банки можуть бути гарною прикрасою на Вашій кухні.
Відповідні замінники
Іноді немає необхідності купувати якийсь особливий інгредієнт, якщо його можна замінити одним із продуктів, що у Вас вже є.
Залишки з овочів
Не викидайте овочеві очистки - використовуйте їх, аби зібрати невеличкий запас. Після цього Ви будете мати чудову основу для приготування наступного смачного супу.
Заморожування залишків
Іноді існує потреба у невеликій порції соусу. Спробуйте заморозити залишки соусу у льодогенераторі. Ви у будь-який момент зможете його дістати та розморозити.
Креативний обід
Розкрийте свою творчість та приготуйте один " Обід-з-залишків" на тиждень. Наприклад, надзвичайно смачну азіатську страву з рисом та ананасом. Це прекрасна можливість проявити свою творчість та запобігти харчових відходів.