Як вибрати режим нагріву духовки?
Ви хочете щось спекти, але у вас все ще є кілька запитань, наприклад: у чому саме різниця між верхнім і нижнім нагріванням і як працює температура в духовці? Як я дізнаюся, що торт готовий? Ось кілька відповідей на запитання, які у вас завжди були про вашу духовку.
Згори чи знизу?
У духових шафах тепло генерується нагрівальними елементами у верхній і нижній частині духовки. Залежно від моделі духовки, тепло можна контролювати окремо зверху або знизу. Більшість сучасних духовок мають як конвекцію, так і верхній або нижній нагрів, або обидва разом.
Вентилятор для гарячого повітря
У режимі гарячого повітря тепло рівномірно розподіляється, оскільки вентилятор постійно переміщує гаряче повітря по всій духовці, щоб дістатися до продуктів. Режим конвекції також ідеально підходить для випікання кількох піц одночасно. Але будьте обережні: їжа також швидше висихає.
Магічне число 20
Іноді в рецептах вказані температури випікання лише для верхнього/нижнього нагрівання або конвекції. Однак у нас є рішення для вас: якщо ви просто віднімете 20 °C від температури верхнього/нижнього нагрівання, ви отримаєте практично правильну температуру для вентиляторної печі. Наприклад, 200 °C для верхнього/нижнього нагріву дають 180 °C у вентиляторній печі.
Правильна температура для кожного тіста
Під час випікання кожне тісто потребує власного часу та температури випікання, які дещо відрізняються від інших. Випічка у високих формах, наприклад, торти, випікаються довше, ніж, наприклад, бісквіти. Детальніші поради можна знайти в інструкції до вашої духовки. А чи знаєте ви, що дріжджове тісто в духовці підіймається швидше? Для цього найкраще підходить режим розморожування, оскільки він гарантує, що тісто не буде занадто теплим.
І наостанок кілька додаткових порад для ідеальної випічки
- Правильно розмістіть деко. Будь ласка, зверніться до інструкції, щоб отримати детальніші поради щодо того, що і де слід розміщувати.
- Якщо ви не впевнені, чи готовий ваш пиріг, скористайтеся простою дерев'яною паличкою, щоб дізнатися, чи пропікся він наскрізь. Просто вставте дерев'яну паличку в тісто і витягніть її знову. Якщо частина тіста прилипне до дерев'яної палички, пиріг ще не готовий і повинен залишитися в духовці.
- Ваше печиво прилипає до паперу для випікання? Нанесіть трохи холодної води на папір за допомогою кондитерського пензлика. Після цього ви зможете акуратно зняти їх.
- До речі, датчик PerfectBake в духових шафах Bosch серії 8 постійно контролює вологість і автоматично регулює температуру - для ідеального результату випікання.