Незалежно від того, чи ви повертаєтеся додому з фермерського ринку з продуктами на тиждень, чи готуєте недільну вечерю з друзями та родиною, знання того, як організувати холодильник, допоможе вам максимально ефективно використовувати свіжі інгредієнти та готувати страви, а також особливі моменти, якими варто насолоджуватися. На щастя, за допомогою кількох простих кроків у вашому холодильнику можна розмістити майже всі інгредієнти - від приправ і м'яса до овочів і свіжої зелені. Читайте далі про деякі з наших улюблених ідей щодо організації холодильника.
Дім для фруктів та овочів
Цікавий факт: фрукти та овочі продовжують жити навіть після збору врожаю, а правильне зберігання забезпечує збереження поживних речовин. Якщо ви хочете, щоб ваші фрукти та овочі довше залишалися свіжими, скористайтеся цими порадами:
- Покладіть розрізаний авокадо в герметичний контейнер з половиною цибулини або збризніть його лимонним соком, а потім загорніть у поліетиленову харчову плівку. Аскорбінова кислота, що міститься в лимоні, буде протидіяти реакції окислення в авокадо, і вони підрум'яняться повільніше.
- Покладіть полуницю в оцтово-водний розчин (одна частина оцту, дев'ять частин води), а потім коротко промийте її, що вб'є бактерії і залишить ягоди свіжими на довше. Перед зберіганням повністю висушіть.
- Огірки, селеру, яблука та коренеплоди складіть в один контейнер, оскільки вони зазвичай зберігаються довше, ніж листяна зелень. Листяну зелень і ніжні ягоди викладіть на сухий паперовий рушник, щоб ввібрати вологу.
- Зберігайте фрукти та овочі у шухлядах для свіжості в холодильнику. Залежно від моделі, ви можете регулювати вологість за допомогою простого повзунка. Фрукти слід зберігати при низькій вологості, а овочі - при високій.
Свіже, свіжіше, найсвіжіше
Готові до вживання продукти, такі як хлібобулочні вироби з високим вмістом молока, копчені риба та м'ясо, залишки їжі та готові салати, слід зберігати у верхній частині холодильника. Свіжіші продукти, такі як м'ясні делікатеси та сир, слід зберігати у шухляді на всю ширину холодильника або десь посередині, щоб вони були добре охолодженими та готовими до подачі на стіл. Зберігайте м'ясо та рибу в нижніх відсіках холодильника. Чому? Важливо зберігати сирі та приготовані продукти трохи далі одне від одного, щоб уникнути перенесення шкідливих бактерій з сирих продуктів на приготовані.
Щоб запобігти подальшому забрудненню, не забувайте накривати ці продукти або зберігати їх у герметичних контейнерах. Система VitaFresh, доступна в багатьох моделях холодильників Bosch, включаючи вбудовану холодильну камеру Benchmark, пропонує ручне керування температурою та рівнем вологості для збереження свіжості м'яса, риби та продуктів, а також для ще більшої впевненості в тому, що ваші швидкопсувні інгредієнти знаходяться в належних умовах зберігання.
Коротко про молочні продукти
Завдяки високоефективній системі керування температурою, яку пропонують холодильники Bosch, молоко можна зберігати у дверцятах холодильника для легкого доступу до нього. Вершкове масло слід зберігати у верхньому відділенні дверцят, щоб воно залишалося прохолодним і легко намазувалося.
Скажіть "Сир!"
Сир і вершковий сир найкраще зберігати по середині холодильника, щоб уникнути перехресного забруднення з іншими продуктами й зберігати їх при оптимальних рівнях вологості та температури. Щоб спростити цей процес, деякі холодильники Bosch, такі як 36-дюймовий холодильник з французькими дверцятами та 36-дюймовий окремостоячий холодильник Side-by-Side, оснащені функцією MultiAirFlow, яка підсилює циркуляцію повітря та допомагає створити правильну атмосферу для ваших свіжих продуктів. Хочете, щоб сир зберігався довше? Спробуйте покласти шматочок цукру всередину сиру. Цукор притягує вологу, що запобігає утворенню плісняви на сирі.
Дистанційне регулювання температури
Вбудовані холодильники Bosch з функцією Home Connect дозволяють користувачам дистанційно оновлювати температурні налаштування, такі як SuperCool або SuperFreeze, через додаток, щоб холодильник був готовий до швидкого охолодження або заморожування нових продуктів, коли ви повернетесь з магазину.
Зберігайте прохолоду з морозильною камерою:
І ваша холодильна організація не повинна зупинятися на холодильнику! Дотримуйтесь цих порад, щоб максимально ефективно використовувати морозильну камеру.
• У вас залишився суп або соус? Заморозьте їх у формах для кексів або у формах для льоду. Таким чином, у вас завжди буде достатньо невеликих порцій, які можна легко використати для інших страв.
• Свіже м'ясо слід вживати якомога швидше. Однак, якщо ви заморожуєте його, постарайтеся, щоб воно лежало в морозильній камері якомога рівніше і було розрізане на чверті - це допоможе м'ясу швидше заморозитися, краще розморозитися і більш ефективно порціонуватися.
• Фрукти та овочі можна заморожувати, коли вони ще свіжі. Особливо добре заморожуються бланшовані овочі. Ви можете використовувати заморожені фрукти для швидкого ранкового смузі або фруктового пюре. Тільки обов'язково заморожувати невеликими порціями, щоб було легше з ними впоратися, і не забувайте датувати пакети або контейнери для заморожування фруктів і овочів, щоб вони не зберігалися занадто довго.
Використовуючи цю тактику організації, ви перетворите свій холодильник на святилище для кожного з ваших продуктів, створюючи основу для найбільш пам'ятних страв з незмінно свіжими інгредієнтами щоразу.
Щоб отримати більше порад про те, як зберігати улюблені речі, відвідайте додаток Home Connect.